Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще посети Африка в края на месеца, предаде АФП.В

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще посети Африка в края на месеца, предаде АФП.В
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис отива в Африка

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще посети Африка в края на месеца, съобщи Агенция Франс Прес.

В Акра, Дар ес Салам и Лусака, Харис ще се срещне с президентите на трите страни, с цел да " обсъдят, наред с други неща, районните и световните цели, в това число нашия общ ангажимент към демокрацията, приобщаващия и резистентен напредък, продоволствената сигурност " и войната в Украйна, се споделя в изказването.

Вицепрезидентът на Демократическата партия ще посети Африканския рог след визитата на Джил Байдън, брачната половинка на президента,през февруари където разиска рекордната суша и въпроси, свързани със селското стопанство и храните.

Според Белия дом Камала Харис ще работи в поддръжка на " устойчивостта на климата и адаптирането към него " в района.

Пътуването идва след срещата на високо ниво за Африка през декември във Вашингтон, по време на която президентът Джо Байдън призова за необятно партньорство с Африка, и в миг, когато Съединени американски щати се стремят да утвърдят наличието си на континента в лицето на китайските вложения.

Президентът даде обещание да посети Африка на юг от Сахара, евентуално още през 2023 година, което ще бъде първото сходно посещаване след визитата на Барак Обама в Кения и Етиопия през 2015 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР